Šta žene moraju da urade nakon seksualnog odnosa? Zašto žene plaču posle odnosa?

Seksualni odnos je čin, tokom kojeg telo prolazi kroz brojne promene. Iako svako od nas ima različite želje i potrebe, telo reaguje na isti način kod svih.

Jedna od tih reakcija je i potreba za mokrenjem nakon seksualnog odnosa. Ona kod nekih žena može biti vrlo snažna i trenutna, dok se, kod drugih žena pojavi nakon nekoliko minuta. Tu potebu nikako ne treba ignorisati. Priroda je uredila taj sistem, tako da bi zaštitila organizam. Postoji više stvari, koje moramo da uradimo posle odnosa. Pokušaćemo da objasnimo, zašto nas organizam tera da uradimo neke stvari.


Seksualni odnos je čin, tokom kojeg telo prolazi kroz brojne promene. Iako svako od nas ima različite želje i potrebe, telo reaguje na isti način kod svih
Foto: Ringeraja.rs


Seksualni odnos je individualna i vrlo intimna stvar. Iako svi imamo različite potrebe i želje, nakon tog intimnog čina, sve žene pod obavezno, treba da urade jednu stvar.


Zašto nam se piški posle odnosa? 

Veoma je važno da pre i posle seksualnog odnosa koristite toalet, jer se tako oslobađate bakterija, koje mogu da se nađu unutar penisa ili vagine i da se tokom seksualnog odnosa prenesu, što bi na kraju dovelo do pojave urinarnih infekcija, koje su mnogo češće kod žena nego kod muškaraca. Razlog toga je, anatomska građa polnih organa.
Verovatno ste već mnogo puta čuli ovo, ali nije na odmet da čujete ponovo, jer je važno. Iako vam se čini da je težak zadatak ustati iz kreveta i prošetati do kupatila, posle seksualnog odnosa, to bi vas moglo spasiti od mnogih problema. Jedan od tih problema se krije u bakterijama. Žene imaju kraću uretru u poređenju sa muškarcima, što bakterijama olakšava put do bešike. To žene čini podložnijim urinarnim infekcijama. Naime, tokom seksualnog odnosa, telo je izloženo brojnim bakterijama, koje se mogu "sakriti" na mestima na kojima ih nikako ne želimo. Tokom seksualnog odnosa, bakterije kroz mokraćnu cev šire se prema bešici, što kod žena može dovesti do akutne upale urinarnog trakta, jedna od najčešćih upala je i upala bešike, o čemu smo već pisali. Uriniranjem nakon seksualnog odnosa zapravo "čistimo urinarni sistem", odnosno ispiramo urinarni kanal od bakterija. Upravo zbog toga, ako osetite snažnu potrebu za mokrenjem nakon seksualnog odnosa, odložite maženje sa partnerom za par minuta i poslušajte svoje telo, jer je ono uvek upravu.


Hidriranje tela:

Dozvolite da se oboje malo "rashladite i osvežite" i kao pravi kavaljer uz svo poštovanje, napustite "mesto zločina" i vašoj dami i vama, donesite po jedno piće osveženja. Jer je seksualni odnos kao trening, troši kalorije, ali i luči veliku količinu znoja. Bez obzira na to, koje seksualne poze praktikujete, svakako ulažete veliki fizički napor za njih. Ako ne konzumirate dovoljno vode, nakon snažne aktivnosti, telo bi moglo da dehidrira. Dakle, važno je da pijete tečnost nakon seksualnog odnosa, kao i nakon treninga u teretani.


Tuširanje nakon odnosa:

Muškarci vole kada je žena čista, samo što oni, pod čistom ženom, ne podrazumijevaju onu koja se svaki čas žestoko izriba, njihovo shvatanje higijene je daleko labavije. A ono što ih nimalo ne oduševljava, jeste, kada njihova partnerka nakon svakog seksualnog odnosa smesta otrči pod tuš. Ali, sa medicinske tačke gledišta, žene rade ispravnu stvar. Mada se muškarac u takvoj situaciji pita, kakav to strašan problem žena ima, kad mora tako da otrči pod tuš. Pita se i da li je ona stvarno uživala ili seks smatra prljavim ili njega smatra nečistim, pa tu nečistoću mora po hitnom postupku da spere sa sebe. I pita se zbog čega ona, ne može još malo da ostane u krevetu, u njegovom zagrljaju. Odgovor je, jednostavan. Dragi muškarci, žena je uživala, iako se nakon seksualnog odnosa istuširala. Drage dame, kada se tuširate posle seksualnog odnosa, izbegavajte korišćenje sapuna sa mirisima, već birajte onaj blagi, pogodan za intimnu regiju. Očistite područje oko vagine, kako biste se rešili bakterija, koje uzrokuju infekcije. Sve što treba da uradite, je da uzmete mekanu, čistu krpu ili sunđer i sa malo sapuna i vode nežno očistite to područje, uz kretanje napred-nazad. Unutrašnje čišćenje vagine, nije potrebno, jer vagina ima sopstveni mehanizam za to.


Ovo je nešto što mora da se obavi posle svakog odnosa, a sad ćemo da pokušamo da objasnimo nešto o čemu se mnogo ne priča, a mladi muškarci, a i devojke, mogu da se uplaše, ako se nađu u takvoj situaciji. Pokušaćemo da damo odgovor na pitanje.


Žašto žene plaču nakon seksualnog odnosa?

U poslednje vreme sve više pažnje se posvećuje fenomenu ženskih suza posle seksa. Zašto se to dešava? Da li je u pitanju nalet hormona, da li su to srećne suze, jer je seksualni čin protekao savršeno ili je, pak, reč o tugi? Mišljenja su podeljena, od onih da se radi o suzama radosnicama zbog divnog ljubavnog čina, do onih, koji smatraju da su takvi izlivi osećanja posledica nekih dubljih problema u vezi ili problema u samoj ženi. Bilo kako bilo, za neke mlade žene seksualni odnos i nije toliko lepo iskustvo. Naprotiv, nakon njega su depresivne. Ovde nije reč o kliničkoj depresiji, već o trenutnom lošem raspoloženju, koje prati tuga i velika količina suza. Ženske reakcije na seksualni čin i orgazam su veoma različite i mogu se pogrešno protumačiti. Neke žene eksplodiraju bez razloga prolazeći kroz različite emotivne faze: suze, smeh, intenzivno plakanje.

Neki psihijatri smatraju da žene veoma retko plaču od sreće posle dobrog seksa, već da je reč o problemu, koji ih muči i pre, a naročito posle seksa: Postoje tri grupe žena koje plaču posle seksualnog odnosa. 
Prvu grupu čine one koje pate od anorgazmije, nemogućnosti da dožive orgazam ili ga jako teško doživaljavaju. I kada dožive još jedno takvo razočarenje, posle svih uloženih emotivnih, fizičkih i psiholoških napora, nastupi tuga i krenu suze.
Druga grupa žena su one, koje imaju neku vrstu griže savesti, emotivno nagonski deo njihove ličnosti želi seksualni odnos sa svojim partnerom iz strasti, nagona pa i emocija, ali racionalni deo smatra da je to pogrešno, da treba da se odupre i ne podlegne strastima. Posle seksa kreće preispitivanje i osećanje krivice.
U treću grupu svrstavamo one, koje relativno često imaju seksualne odnose i svaki put se nadaju da su drugačije od ostalih, misle da će zadržati muškarca i posle seksualnog čina uspostaviti sa njim i jedan dublji odnos. Kada se njihova očekivanja ne ispune i zaključe da su iste, kao ostale, onda nastupa razočarenje, razmišljanje, kako nije trebalo opet da pristanu na seksualni odnos i onda zbog toga briznu u plač. Ali u tim suzama ima nečeg histeričnog, teatralnog, infantilnog.

Međutim, žene mogu plakati i posle dobrog seksa, orgazma i vrhunskog užitka, ali takve suze su vrlo retke.

Iako je razlog za suze ponekad očigledan, većinu vremena predstavlja pravu misteriju, kako za žene koje plaču, tako i za muškarce, koji su pored njih. Osećanje uznemirenosti zbog seksualnog odnosa, ponekad ima korene u nekoj traumi, prošlim iskustvima, emotivno fizičkoj otuđenosti od partnera ili hormonskoj neravnoteži, što automatski znači i da se osoba ne oseća prijatno tokom seksa, pa posle dolazi do nastanka emotivne bujice.

Tri najčešća problema su:

Problemi u vezi:

Možda niste svesne da problem postoji, ali vaša savest jeste. Iako vam se ponekad čini da ste u odličnoj vezi, neki nerešeni problemi mogu prerasti u nešto mnogo veće i na kraju uticati i na seksualni život. Seksualni odnos je vrlo emotivno iskustvo i nekad jednostavno, može biti okidač za isplivavanje problema na površinu.

Strah zbog vezivanja:

Svaki strah vezan za vezu, kao, da li će vas partner ostaviti, čini vas manje poželjnim, a seks nije toliko interesantan kao što je nekad bio, samim tim ste mnogo ranjiviji. Ranjivost može odigrati veliku ulogu u vašem seksualnom životu zbog teških posledica, koje ostavlja na samopouzdanje i samopoštovanje. Kada uplovite u seksualni odnos sa svojim partnerom sva ta osećanja izbijaju na površinu i na kraju završite na mokrom jastuku.

Hormoni:

Svi znamo da PMS i trudnoća, baš kao i seks, ženu čine emotivnom. Za vreme seksualnog odnosa, vaši hormoni divljaju, stvarajući more seksualnih emocija. Par suza nisu problem, ali, ako dođete u situaciju da grcate i da ne možete da prestanete i ako ta situacija pravi probleme u vezi, ne shvatajte ih olako i posetite doktora. Kontracepcija može uticati na ovu pojavu, pa, ako ste skoro promenili pilule ili ste tek počele da ih koristite, može i to biti uzrok.

"Dobre" suze:

Međutim, po raznim forumima ćete naći priče žena, kako plaču samo posle eksplozivnog orgazma i savršenog seksa. One uglavnom ne umeju da objasne, šta im se tačno dešava, već samo da osećaju veliko zadovoljstvo i ekstazu. Da biste doživeli "plačni orgazam" morate potpuno otvoriti um, dušu i telo. A ako su muškarci u takvim situacijama zabrinuti, ne treba da budu. Čuvajte takvu ženu i znajte, da ste doživeli jedno od najboljih emotivnih momenata vođenja ljubavi. Mnoge žene plaču na srećnim događajima, venčanjima, rođenjima dece, tako da, za nežniji pol nije čudno da briznu u plač, kada su mnogo srećne. Za neke je reč o snažnoj emotivnoj povezanosti sa drugim bićem.
Ovakva reakcija je posledica delovanja hormona oksitocina, koga otpušta hipofiza posle orgazma. Oksitocin se širi telom, u manjim količinama, i posle drugih oblika ljudskog dodira, poput zagrljaja i dojenja. On izaziva tople, pozitivne emocije i osećate se opušteno i pospano. Oksitocin je hormon dobrog raspoloženja, koji vam stvara osećaj euforije i želju za još ljudskih dodira. Zbog toga mnogi od nas imaju potrebu da se maze ili spavaju posle seksa. Orgazam nije uslov da do suza dođe, ali je on u svakom slučaju vrhunac i pruža najveće energetske potencijale, kod osoba koje se iskreno svim svojim bićem vole i poštuju. Intenzitet suza zavisi od dva činioca: od intenziteta ljubavi, koja vas vezuje za osobu sa kojom se to doživljava i od snage emotivnog bogatstva, energije osobe koja nosi taj potencijal u sebi.
Ako osoba suzama tako emotivno izliva svoje seksualne doživljaje, onda to stvarno, može da bude impresivno i predstavlja snagu i lepotu jednog vrlo bogatog stvorenja, koje taj trenutak ubraja u jedan od najlepših trenutaka svog života.

Ovakve situacije, nažalost, uopšte nisu česte i malobrojne su žene, koje plaču od sreće nakon seksualnog čina. Zato, ako ste jedna od retkih srećnica koje su doživele ovo iskustvo, nemojte se boriti protiv njega, samo se opustite i dobro se isplačite. To je divan pokazatelj da ste istinski žive, u svakoj pori svoga bića. 

Ako vam posle orgazma navru suze, one mogu biti ili posledica depresije, dublje tuge i osećaja praznine koje u sebi nosite ili znak maksimalnog opuštanja i prepuštanja svojim strastima i svom partneru.

Постави коментар

0 Коментари