7 muških seksualnih faza

Kako postoji određen broj faza u psihičkom i fizičkom razvoju čoveka, kako muškaraca, tako i žena. Pored tih faza, postoji i 7 seksualnih faza, kroz koje svaki muškarac prođe tokom svog životnog veka.

Nakon tridesete godine života, nivoi testosterona opadaju oko 1% godišnje. Prosečan muškarac ima sedam seksualnih faza, obeleženih postupnim, ali vrlo sporim padom aktivnosti, jer se ceo proces događa tokom nekoliko decenija života.

Kako nivo testosterona deluje na organizam muškarca?


Kako postoji određen broj faza u psihičkom i fizičkom razvoju čoveka, kako muškaraca, tako i žena. Pored tih faza, postoji i 7 seksualnih faza, kroz koje svaki muškarac prođe tokom svog životnog veka
Foto: Astrolook


Tih 7 faza je podeljeno po životnom dobu muškaraca, a one su:


Tinejdžersko doba:

Muškarci ispod 20 godina, u periodu puberteta i rane adolescencije, obično su puni testosterona. Istraživanja američkog naučnika, biologa i zoologa, pokazala su da u proseku imaju oko 3 orgazma nedjeljno, ali u nekim slučajevima i mnogo više.


Dvadesete godine:

Dvadesetogodišnjak ima samo nešto manje testosterona u odnosu na tinejdžerske dane. Još uvek je verovatno da će imati oko 3 orgazma nedeljno, mada na to može uticati i činjenica da li je u vezi ili ne. Uopšteno, on je sada manje "eksplozivan" nego pre i može da odloži orgazam.


Tridesete godine:

U ovim godinama, dolazi do još jednog vrlo blagog pada nivoa muških hormona, među kojima i testosterona. Od tridesete nadalje nivoi testosterona opadaju, oko 1% godišnje. Prosečan muškarac u svojim tridesetim verovatno ima nešto manje od 3 orgazma nedjeljno. I obično ima mnogo bolju kontrolu. Mnogi muškarci mogu izdržati i pola sata.


Četrdesete godine:

Jedan deo farmaceutske industrije pokušava da uveri javnost da postoji nešto poput "muške menopauze", kako bi prodali hormonske lekove za potenciju, poput Viagre. Ali, ne postoji muški ekvivalent iznenadnog kolapsa polnih hormona, kao kada žene pogodi menopauza, a većina muškaraca u ovoj starosnoj grupi, još uvek doživljava oko 2 orgazma nedjeljno bez ikakve medicinske pomoći. Mnogi se u krevetu izuzetno dobro kontrolišu, a kao rezultat toga, bolji su ljubavnici nego ikada.


Pedesete godine:


Prosečni "rezultat" za muškarce u pedesetim je 1,75 orgazama nedjeljno. Samo oko 7% muškaraca je nemoćno u ovoj fazi, a većina je sposobna da udovolji svojim partnerkama.


Šezdesete godine:

U ovim godinama mnogo zavisi u kakvoj je muškarac formi i kakvog je zdravstvenog stanja. Većina ima manje od 1 orgazma nedjeljno, a brojni muškarci u šezdesetim odustaju od seksa u potpunosti. Procenjeno je da oko 20% šezdesetogodišnjaka pati od seksualne disfunkcije (impotencije), o čemu smo već pisali. S druge strane, ima i onih koji s ponosom ističu da imaju seksualne odnose dva puta nedjeljno ili povremeno.


Sedamdeset plus godina:

Pouzdane podatke teško je pronaći za ovu starosnu grupu muškaraca. Sve veći broj muškaraca u ovim godima ima velikih problema sa zdravljem, što često umanjuje njihov seksualni učinak. Međutim, oko 70%muškaraca starih 70 godina i dalje je potentno bez pomoći lekova. U praksi su lekovi poput Viagre uveliko povećali seksualne aktivnosti muškaraca u ovim godinama. Najstariji seksualno aktivni muškarac, koji je imao redovne odnose sa svojom suprugom u 85. godini, zahvaljujući kombinaciji Viagre i međusobne odlučnosti. 

Zbog toga, dragi muškarci, nemate razloga za brigu, samo u poznijim godinama, porazgovarajte sa svojim partnerkama, jer žene ipak prolaze kroz fazu menopauze, posle koje nemaju toliku želju za odnosima, kao što su imale u mladosti. 


A šta je sa seksualnim fazama žena?

Istina je takva, da se seksualni razvoj kod žena vrlo razlikuje od razvoja muškarca. U tinejdžerskim i dvadesetim godinama, orgazam je veština koju moraju da nauče. Opširnije o orgazmu smo pisali u člancima: Kako doziveti orgazam bez seksa?10 bitnih činjenica o orgazmu kod ženaPostoji 11 načina da žena doživi orgazam.
Mlade žene se mnogo manje brinu o tome, koliko često imaju seks ili doživljavaju orgazam, više ih brine da li ih partner voli i kako da izbegnu neželjenu trudnoću. Mnoge žene kasnije, tokom srednjih godina, žale što, dok su bile mlade, nisu više uživale u seksu. Žene seksualnu osvešćenost često doživljavaju znatno kasnije, tek kada deca odrastu i kada izgrade dom i karijeru.

Stručnjaci kažu da je to jedan od mogućih razloga što su sve učestalije veze između starijih žena i mlađih muškaraca. Ali većina žena ostaje sa svojim partnerima, jer, kako ženama tako i muškarcima, važniji su zajednički interesi, dom i porodica od trčanja za seksualnim uzbuđenjima. Da li su stručnjaci upravu ili greše, pišite nam u komentarima.

Постави коментар

0 Коментари