10 bitnih činjenica o orgazmu kod žena

Orgazam igra vrlo bitnu ulogu u seksualnom odnosu, ali koliko donosi zadovoljstvo toliko je i dobar za zdravlje žene

Orgazam igra vrlo bitnu ulogu u seksualnom odnosu, ali koliko donosi zadovoljstvo toliko je i dobar za zdravlje žene
Foto: Lepota i zdravlje

Ovo sigurno niste znali, postoji 10 bitnih činjenica o orgazmu kod žena:

1. Orgazam tera bol:

Kada žene imaju glavobolju najčešće odlaze u krevet, ali "Woman's Day" savetuje da to ne radite. Postoje dokazi da orgazmi oslobađaju od svih vrsta boli među kojima su artritis, postoperativna bol, pa čak i boli tokom porođaja. Tokom orgazma telo ispušta oksitocin, hemikaliju koja olakšava vezivanje, opuštanje i druga pozitivna emocionalna stanja. Pored toga i samo razmišljanje o seksu može da pomogne u smanjenju boli.

2. Korišćenje kondoma ne sprečava orgazam:

Mnogi ljudi misle da je seks mnogo bolji bez kondoma, pa isto važi i za orgazme, ali naučnici poručuju, kako će žene doživeti isti intenzitet orgazma sa ili bez kondoma.

3. Ženama nije lako da postignu orgazam:

Prema istraživanjima, između 10 i 40 odsto žena ima problem u postizanju orgazma ili ga uopšte ne dožive. Najbolji način da to promenite je stimulacija klitorisa. Medicinski tretmani mogu da pomognu, jer neke žene pate od seksualne disfunkcije. To se postiže terapijom testosteronom.

4. Bitno je da pronađete svoju G-tačku:

Eksperti se još spore da li ova tačka postoji ili ne. Dok Englezi kažu da nema dokaza, seksolozi iz Los Anđelesa tvrde kako su pronašli G-tačku ultrazvukom. Reč je o spletu nekoliko nervnih završetaka i oni pomažu ženi da ima duže i jače orgazme.

5. Orgazmi postaju bolji s godinama:

Iako s godinama žene počnu da kukaju u vezi mnogo stvari, seksualni život nije jedna od njih. S godinama kvalitet i učestalost orgazama postaje veća. Žene su s godinama seksualno iskusnije, imaju više samopouzdanja u spavaćoj sobi i ne plaše se da govore o onome šta žele.

6. Kombinovanje može da pomogne:

Ako imate problem s postizanjem orgazama tokom penetracije, onda kombinujte vaginalni i oralni seks ili koristite igračke.

7. Bitno je vaše samopouzdanje:

Ono što žena misli o sebi povezano je s kvalitetom njenog orgazma. Da biste to postigli, gledajte se svaki dan u ogledalu i recite po jednu stvar koja vam se sviđa na vašem telu.

8. Nekada je potrebno više od 20 minuta za orgazam:

Mnogim ženama je potrebno više vremena da postignu orgazam od njihovih partnera, što je sasvim normalno.

9. Orgazam se može desiti bez genitalne stimulacije:

Svi smo čuli priče o ženama koje dožive orgazam dok sede u vozu i verovatno se pitate da li je to moguće. Eksperti tvrde da jeste. Razlog su vibracije koje pojačavaju protok krvi u genitalije i dodiruju klitoris. Ovaj fenomen je redak. 

10. Nema svrhe da ga glumite:

Nedavna studija pokazala je da je 80 žena nekada odglumilo orgazam. To je potrebno da zaustavite, jer nije dobro ni za vas ni za partnera. Ukoliko budete glumili Vaš partner neće naučiti šta volite, a šta ne i vremenom ćete postati vrlo nezadovoljni.

Na kraju, kao jagodica na šlagu, jedna vrlo zanimljiva informacija:

Za A tačku je retko ko čuo, a njena stimulacija daje najintenzivnije i najduže moguće orgazme.

Ona se nalazi duboko u vagini, svega par centimetara posle G tačke, između grlića materice i bešike. A tačka se sastoji od vrlo osetljivog tkiva koje vlaži kada se stimuliše, pa zato stimulacija ove tačke, mnogo znači ženama, koje imaju povremene ili stalne probleme sa suvoćom vagine.

Najlakše ćete pronaći ovu tačku, tako što ćete prvo locirati G tačku, a potom pomeriti prst malo dublje.

Prednost A tačke je što njenom stimulacijom orgazam traje 20 sekundi duže od običnog, mana je, što je teško ovu tačku locirati u prvih par pokušaja, pa savet je da budete uporni i strpljivi.

Постави коментар

0 Коментари