Kako doziveti orgazam bez seksa?

Orgazam, koji se smatra vrhuncem seksualnog odnosa, često zna da izostane kod žena, kao i koje su bitne činjenice o orgazmuŽene ga teško postižu, jer im je u principu potrebno oko 15 minuta predigre, kako bi se zagrejale i bile spremne na vatromet u krevetu.

Masturbacija pruža brojne benefite, bez obzira kada masturbirate. Može da ublaži stres, poboljša kvalitet spavanja, poboljša raspoloženje, ublažiti bol i još mnogo toga. Sprovedena je jedna studija, gde je čak 70% učesnica reklo da redovno masturbiranje ublažava intenzitet menstrualnih bolova, a 90% je izjavilo da bi preporučile masturbaciju, kao alternativu u borbi protiv bolova tokom menstruacije. Zašto ovo pomaže? Hormoni koji se oslobođaju tokom procesa uzbuđenja i stimulacije, takođe su faktori ublažavanja bola. Endorfin (hormon koji izaziva osećaj euforije) i oksitocin (hormon sreće), koji se oslobađaju se tokom orgazma, imaju funkciju relaksanata, koji mogu doprineti ublažavanju grčeva i glavobolje.


Orgazam, koji se smatra vrhuncem seksualnog odnosa, često zna da izostane kod žena, kao i koje su bitne činjenice o orgazmu. Žene ga teško postižu, jer im je u principu potrebno oko 15 minuta predigre, kako bi se zagrejale i bile spremne na vatromet u krevetu
Foto: Mogu Ja To Sama


Žene su u prednosti u odnosu na muškarce, s obzirom na to, da orgazam mogu da postignu na više načina, i to ne samo zahvaljujući seksu i pomenutoj masturbaciji.
Nećete verovati, ali ove stvari ubrzavaju puls i izazivaju uzdahe kod žena:


Vežbe: Razne vežbe mogu da izazovu orgazam kod žena, naročito one vežbe, koje stimulišu vaginalne mišiće poput Kegelovih vežbi.
Dodirivanje bradavica: Lagano poigravanje sa bradavicama, utiče na lučenje oksitocina u telu, što dovodi do vaginalnih kontrakcija, što je donekle bilo i logično.

U nastavku idu malo čudnije stvari, koje mogu žene da dovedu do orgazma bez seksa i pomagala.
Porođaj: Žene tokom porođaja imaju telesne pokrete, koji znaju da nadraže vaginu i da dovedu do orgazma u toku porođaja, ali ovo se dešava, kod jako malog broja žena, jer bolovi nadvladaju osećaj nadražaja. Međutim, ako se dogodi, žene, koje su to doživele, navode da su imale osećaj, da se bol smanjio i da im je orgazam u tom slučaju jako prijao, bar na tih par sekundi, koliko je trajao.
Zevanje: Jedno od verovatno najčudnijih stvari, jer smo svi bar milion puta tokom života zevnuli, ali da, zevanje može da izazove orgazam, ali samo u kombinaciji s antidepresivom po imenu anafralin, što se smatra ujedno i njegovom nuspojavom i neželjenim dejstvom.
Sindrom stalne napaljenosti:
Žene s ovim sindromom svakog dana osećaju veliko uzbuđenje, zbog toga, što im se krv konstantno sliva u vaginu, što im omogućava da dožive čak i 200 orgazama dnevno, o čemu smo već pisali u ranijim člancima, a reč je o bolesti po imenu, nimfomanija.
Dojenje: Već smo pomenuli bradavice, kao vrlo osetljiv deo ženskog tela. Nadražaj grudnih živaca, koji su povezani sa genitalnim organima glavni su "krivci" za orgazam u toku dojenja. Razlog toga je, što beba kontinuirano pravi iste pokrete, koji nadražuju nerve i koji će u jednom trenutku da podstaknu pojavu orgazma.
Jahanje: Ne zna se da li je baš verovati ovome, ali prema starim verovanjima, aristokratkinje su često bile u sličnim situacijama prilikom jahanja. U savremenom svetu, se smatra da i vožnja bicikla po neravnom i truckavom putu, posle određenom vremena vožnje, može da isprovocira pojavu orgazma. Pored ovoga, za biciklu postoji i verovanje, da takođe po neravnom terenu može da dovede do pucanja himena kod nevinih devojaka, a čega se to sve plaše nevine devojke i šta je to zapravo himen? Naravno, ovaj deo sa jahanjem i vožnjom bicikle, ostao je na nivou verovanja, jer niko do sada nije dokazao povezanost ove dve stvari. Ako se vama desio orgazam tokom jahanja ili vožnje bicikle, pišite nam u komentarima, da pokažemo da nije verovanje, nego stvarnost.
Brza hrana: Još jedan suludi način da doživite orgazam. Poznat je slučaj žene iz Kolorada, koja doživi orgazam, svaki put kada pojede sladoled. Dobro je poznato da se na jeziku nalaze mnogi nervni završeci, kao i razne papile za detekciju različitih ukusa (slatko, slano, ljuto, kiselo i umami), ali nije još uvek poznato na koji način sladoled stimuliše orgazam, osim, ako ne izaziva psihičku stimulaciju, zamišljanjem drugih stvari umesto sladoleda, što je donekle i najlogičnije objašnjenje za ovaj suludi način doživljaja orgazma. 

Svi smo čuli da neka hrana povećava želju za seksom, zato što 
mnoge zdrave namirnice sadrže važne hranljive materije, koje mogu uticati na hormone ili povećati protok krvi, kako bi se povećalo zadovoljstvo, međutim, među tim namirnicama nema sladoleda. Tako da cela povezanost ostaje na nivou verovanja. A šta bi trebalo da se nađe na vašem jelovniku da bi lakše doživele neverovatno zadovoljstvo?

Med:
Pun je korisnih sastojaka i minerala, a jedan od njih je bor. Utvrđeno je da bor pomaže u jačanju kostiju, poboljšava koordinaciju mišića, promoviše sintezu proteina i pomaže u povećanju prirodne proizvodnje testosterona. Iako povezujemo testosteron sa muškarcima (posebno bodibilderima), svaki pol ima kombinaciju polnih hormona, a testosteron je direktno povezan sa seksualnim nagonom.

Bobičasto voće:
Znamo da je bobičasto voće dobro za sjaj kože i da sadrži vlakna, koja obezbeđuju zdravlje creva, ali neki stručnjaci tvrde da su oni tajna boljeg seksualnog života. Jagode i maline sadrže cink, koji je važan za regulaciju nivoa testosterona (hormona koji je, povezan sa seksualnim nagonom i koji kod muškaraca sa godinama opada, što je fiziološki proces).

Šafran:
Veruje se da je ovaj ukusan začin nastao u Grčkoj, ali se danas prvenstveno uzgaja u Iranu, Grčkoj, Maroku i Indiji. Na našu veliku sreću, možemo ga pronaći u većini prodavnica. U istraživanju iz 2012. ženama sa niskom seksualnom željom, dato je 30 mg šafrana dnevno tokom četiri nedelje, što je pokazalo, da ovaj začin smanjuje bol, koji je povezan sa seksom i povećava seksualnu želju.

Ostrige:
Tačno je da morski plodovi sadrže specifične hranljive materije za koje se zna da poboljšavaju seksualni nagon. Konkretno, ostrige podstiču dopamin, koji je neurotransmiter, koji povećava libido. One su i onaj "kliše" afrodizijak, jer sadrže cink, koji je neophodan za proizvodnju prolaktina kod žena.

Lubenica:
Pored visokog sadržaja vode i hranljivih sastojaka, koji su višestruko korisni za funkcije tela, lubenica čini čuda i za vaš seksualni život. Lubenica je jedna od najefikasnijih namirnica koje sadrže aminokiseline (citrulin) koje pomažu krvnim sudovima da se opuste i poboljšaju seksualni nagon.

Crveno vino:
Crveno vino bi moglo da bude jedno od retkih alkoholnih pića, koja su zapravo korisna za libido. Crveno vino sadrži kvercetin, koji se objašnjava kao pozitivan odgovor na seksualni nagon, a istraživači su primetili da ispijanje više od dve čaše crnog vina dnevno ili uživanje u drugim vrstama alkoholnih pića, nije dalo iste rezultate.

Beli luk:
Beli luk je još jedan afrodizijak, koji je nedovoljno cenjen. Možda mislite da je beli luk "ubica" za vaš seksualni život, ali hranljive materije, koje sadrži, mogu povećati vaše zadovoljstvo snižavanjem kortizola. Kortizol slabi imuni sistem, ali i prirodnu proizvodnju testosterona. Pošto alicin u belom luku pomaže prirodnom snižavanju kortizola, to omogućava da nivo testosterona bude stabilan, a vaše zadovoljstvo pojačano.
 
Avokado:
Avokado je bogat vitaminom E, koji je snažan antioksidans, takođe zadužen za širenje krvnih sudova. Kao rezultat, različiti delovi tela, uključujući i polni organi, dobijaju dovoljno krvi neophodne za osetljivost, koja na kraju rezultira velikim zadovoljstvom.

Постави коментар

0 Коментари