Povećanje penisa

Razlikujemo dva slučaja povećanja penisa: 

  • Mikropenis- hirurški zahvat koji preuzima socijalno osiguranje, zato što je reč o penisu koji je dosta manji od svoje standardne veličine, 

  • Polni organ standardne veličine- reč je o penisu koji je standardne velićine, ali sam muškarac nije zadovoljan svojom veličinom, pa ima želju da ga poveća za par centimetara, onda se radi o plastičnoj hirurgiji i koju operaciju ne plaća socijalno osiguranje.

U zavisnosti od hirurške tehnike, proces povećanja obima penisa, može da se radi više puta, dok tehnika produžavanja penisa može da se obavi samo jednom u životu

Foto: dizalica.rs


Puštanjem penisa sa ligamenata koji povezuju stidnu kost i testise (pod totalnom anestezijom), dobija se organ duži za 2 cm u proseku, u opuštenom položaju, ali rezultat varira od pacijenta do pacijenta. 

Mana ovog procesa, dužina penisa se ne povećava tokom erekcije, već samo u opuštenom stanju. 

Jedina mogućnost kada dolazi do povećanja penisa tokom erekcije, jeste, ugradnja poluge u testiste, koja dovodi do povećanja penisa i tokom erekcije, samo što se ova metoda primenjuje isključivo kod mikropenisa. 
Postoji mogućnost da se uzme salo npr. iz stomaka i ubrizga u penis i na taj način poveća obim za nekih 4 do 5cm, samo je problem što ne postoji ni jedna studija koja je pokazala stanje erektilne funkcije nakon te operacije, kao ni da li posle nekog vremena dodje do resorpcije te masti. 

U zavisnosti od hirurške tehnike, proces povećanja obima penisa, može da se radi više puta, dok tehnika produžavanja penisa može da se obavi samo jednom u životu. 

Povećanje penisa hijaluronskim filerima, liposukcijom pubisa, ligamentolizom su procedure koje ne daju trajne rezultate povećavanja penisa ali su muškarcima najpristupačnije zbog velikog broja lekara koji nude te usluge.  

 



Постави коментар

0 Коментари