Zašto muškarci vole starije žene?

Sigurno ste više puta čuli da je mlađi muškarac u vezi, pa čak i braku sa ženom starijom od sebe.

Iako se nazivamo modernim društvom, ova pojava i dalje nailazi na osudu. Naravno, govorimo o situacijama u kojima je razlika u godinama velika. Svako ima svoje preferencije i svako želi nešto drugačije shodno svom karakteru i potrebama, ali jedan šablon se i dalje ponavlja, kod mnogih muškaraca, a to je da ih privlače zrelije, starije žene. Takva privlačnost se pronalazi, kod muškaraca raznih uzrasta, počevši od mladića pa do zrelih muškaraca. Za takve, 20 godina razlike u godinama (čak i više) ne predstavlja nikakav problem. Šta je to što ih najviše privlači kod starijih žena? Osobine, koje žena stekne u zrelim godinama su ono na čemu bi mnoge devojke pozavidele. Mnoge mlade devojke bi želele da budu nezavisne, mudre, inteligentne, uspešne ali obično nemaju dovoljno životnog iskustva, dovoljno naučenih lekcija iza sebe i dovoljno mogućnosti da to postanu. Muškarci vole mudre žene. Vole one, koje znaju da se izbore za sebe i sebi drage ljude.

Vole one koje su brižne i pažljive. Vole kada žena zna kako da zaleči prehladu, kako da previje ranu, šta da uradi za koju boljku, a zrele žene to sve nauče tokom svog života. Muškarci vole tu otvorenost, kod zrelih žena. To što se one ne pretvaraju, što otvoreno govore, šta žele, a šta ne žele. Zbog toga će romantika sa njima biti sjajna. Starije žene ne mare mnogo šta drugi misle, više se ne nerviraju oko ružnih komentara, kao što su to radile, više ne prave dramatične scene, kada se sa nekim posvađaju. Zrele žene su staložene i promišljene.

Parovi u kojima su žene starije od muškaraca i dalje su tabu, dok je obrnuta situacija u kojoj je muškarac stariji mnogo prihvatljivija. Ali ipak, sve je više dama, naročito u Holivudu, koje za ruku vode muškarce mlađe od sebe. Zašto je to tako? Mnogi su pokušali da opravdaju najrazličitijim razlozima, zašto su zrele žene bolje od mlađih, ali ti razlozi nisu uvek očigledni. Neki muškarci biraju starije žene, jer ih smatraju lakom metom, ali istraživanja pokazuju da to nije jedini razlog za ovu vrstu veza. Vezu sa “kuguarkom” najbolje može da objasni, samo neko, ko je imao takvo iskustvo.

Starije žene su sve loše osobine ostavile u svojoj prošlosti. Muškarci vole što zrele žene ne pronalaze dlaku u jajetu, to što će ih voleti zbog karaktera, a ne samo zbog izgleda. Privlači ih to što je zrela žena sposobna da pronađe rešenje za svaki problem, što je voljna da iskreno pomogne bez lažnih obećanja, a to neće uvek dobiti od mlade i nezrele devojke.

Starije žene su sve loše osobine ostavile u svojoj prošlosti. Muškarci vole što zrele žene ne pronalaze dlaku u jajetu, to što će ih voleti zbog karaktera, a ne samo zbog izgleda. Privlači ih to što je zrela žena sposobna da pronađe rešenje za svaki problem, što je voljna da iskreno pomogne bez lažnih obećanja, a to neće uvek dobiti od mlade i nezrele devojke.
Foto: Lola magazin


Važna stavka, koju mnogi muškarci takođe navode, kao nešto što ih privlači starijim ženama, a tera od mlađih, jeste to što ih ove druge često gledaju kroz uspeh, koji su postigli tj. ocenjuju ih po tome koliko zarađuju ili poseduju. Šanse da ih starije žene posmatraju na taj način, mnogo su manje, pogotovu što je većina njih samih već dostigla svoj uspeh.

Starije žene su u ovom trenutku, u vremenu rastućeg feminizma, koji na momente postaje fanatičan, muškarcima i iz tog razloga dopadljivije. Za razliku od mlađih devojaka, koje neretko imaju stav, razmišljanje i ponašanje, koje je po mnogo čemu slično muškom ili najblaže rečeno unisex, ona stara ženstvenost se češće nalazi, upravo kod starijih dama, a mnogi pripadnici jačeg pola i dalje prevashodno tragaju za tim, bez obzira na to da li očekuju samo seks ili nešto više od toga. Dodatna istraživanja pokazuju, kako starije žene danas nisu u tolikoj meri sitničave koliko mlađe devojke, pogotovu ukoliko se zabavljaju sa piletinom. Istovremeno, ukoliko se uopšte nisu udavale, mnogo su fleksibilnije po pitanju bračne zajednice i znatno liberalnije što ih takođe čini privlačnijim.

Starije žene reč brak gotovo da uopšte ne pominju, što za mladiće neretko predstavlja veliko olakšanje. Mnogi od njih beže od obaveza i trenutka kada će morati da preuzmu odgovornost u čemu ih mlađe partnerke uglavnom remete, upravo potencirajući na tome od čega oni žele da pobegnu. Oni otvoreno ističu, kako im partnerke, koje im nameću takav pritisak, unose nemir i sprečavaju ih da se ostvare na način na koji bi zaista želeli. A pošto su starije žene u mnogim sferama ostvarene, to u potpunosti skida teret sa partnera, koji i inače ima pritisak od očekivane brige za životne obaveze. Zrelost i znanje, koje starije žene unose u vezu sa mlađim muškarcem njemu skidaju obavezu da prednjači i bude inicijator svega, što je uloga od koje mnogi savremeni muškarci beže.


Pored svega napisanog, izdvojili smo neke od razloga koje muškarci najčešće navode, zašto vole starije žene, a Vi nam pišite u komentarima, ako postoji još neki razlog, koji nismo naveli: 

Faktor zabranjenog voća:

Naše društvo još uvek nije sklono odobravanju veze mlađeg muškarca i starije partnerke, obrnuta situacija mnogo je prihvatljivija. Ali upravo taj element zabranjenog voća, kod muškaraca stvara dodatnu potrebu da isprobaju i ovako nešto. Naime, tendencija ljudi je da više žele ono što ne mogu lako da imaju.


Starije žene su iskusnije:

Ako ste stariji od njega, logično je da ste prošli više toga i suočili ste se sa mnogim izazovima, koji će pred njega tek biti postavljeni. Vi ste mudriji, iskusniji i pametniji, a to je ono što mlađi muškarac traži u starijoj ženi. Pomažete mu da se bolje nosi sa svojim problemima. Sa partnerom, kao što ste vi, bolje prolazi kroz život. Ove žene su imale već dovoljno dobrih i loših iskustava sa muškarcima tokom godina izlazaka, tako da je teško da će sastanak sa Vama biti najgori ikada. Čak i da sastanak ispadne najgori do sad, one mogu laskanjem povratiti samopouzdanje svom udvaraču i smiriti ga, jer znaju tačno šta im se dopada i šta žele. Iskustvo je velika prednost, kada je reč o bilo kakvom sastanku, jer one znaju šta tačno žele i kako da do toga dođu.


Znaju šta žele:

Bogato životno iskustvo vam je takođe pomoglo da jasno definišete svoje ciljeve i znate šta želite, bilo da je to posao, privatni život ili ljubav. Znate kakvog muškarca više ne želite pored sebe i odlučni ste u tome. Vaši jasni stavovi ga impresioniraju i poprilično mu pojednostavljuju život, a on je polaskan što ste izabrali baš njega. Da li znate da privlačanost zavisi više od toga kako se nosite i kakav odnos imate prema svom telu, nego kako zapravo izgledate? Zrele žene su svoje zavodničke veštine tokom godina dovele do savršenstva, znajući tačno na koji način da izlude muškarce. Ne stide se svog tela i jasno će Vam pokazati šta im prija i kako da ih zadovoljite. Flertovanje sa zrelom ženom donosi neprestano uzbuđenje i to je još jedan od razloga zašto “kuguarke” neverovatno privlače mlađe muškarce. Sloboda i samouverenost su presudni faktori, a starije dame odavno su prerasle nesigurnost, kada je u pitaju izgled. Muškarcima imponuje da imaju samosvesnu, iskusnu ženu, kojoj baš oni mogu da udovolje.



Podižu mu ego:

Tokom godina, postali ste izbirljivi, cenite svoju slobodu, sebe stavljate na prvo mesto i birate samo muškarce, koji vam mogu parirati. Ako izaberete mlađeg od sebe, podići ćete mu ego. Polaskan je što ga želi uspešna, samouverena i ostvarena žena.


Samopouzdanje je najjači afrodizijak:

Ne postoji ništa privlačnije od žene, koja se odlično oseća u svojoj koži. Ako je izlazio sa svojim vršnjakinjama, teško da je upoznao samopouzdanu ženu i upravo zbog toga oseća neverovatnu privlačnost prema vama. Prirodno je da mlađe devojke pate od nedostatka samopouzdanja. Naime, ono se gradi iskustvom i dolazi sa godinama. Zrele žene su pune samopouzdanja, što govorom tela to i vrlo zavodljivo potvrđuju. Znaju tačno šta žele i ne zavise ni od koga ni finansijski, ni na bilo, koji drugi način. Kada je u pitanju brak, nema opasnosti, jer ne vrše pritisak na partnera, zato što ima otkucava biološki sat, zbog pritiska okoline i slično. Žene sa puno opravdanog samopoudanja deluju veoma privlačno. Zar ne?


Emocionalno stabilnije od mlađih devojaka:

Još jedna velika prednost zrelih žena je to što su emocionalno stabilne, što muškarci vole. Nećete praviti drame tamo gde ne treba i započinjati besmislene ratove, odnosno bar u njihovim očima besmislene. Znate da stanete na loptu, smirite situaciju i racionalno sagledate stvari. Na kraju krajeva, znate, kako da ga smirite, a to mu je bitno. Znaju kako da upražnjavaju siguran seks i ne ustručavaju se da uvek sa sobom ponesu kondom i budu spremne u svakom trenutku. Najbolje od svega je što je mala verovatnoća da će zatrudneti, tako da momci ne moraju da razmišljaju o eventualnim problemima tog tipa, koji bi mogli da iskrsnu u budućnosti. Poznato je da muškarci ne vole da komplikuju, posebno kada je reč o svakodnevnim sitnicama, a starije dame se vode istim motom. Reč „drama“ gotovo da ne postoji u njihovom ponašanju. One i u stresnim situacijama uspevaju da ostanu smirene i sačuvaju energiju za konkretno rešavanje problema. Emocionalno su stabilnije. Zrelost i samopouzdanje, koje starije dame unose u vezu, muškarcima stvara osećaj komfora, pa se oni oslobađaju obaveze da u svim situacijama prednjače i preuzimaju inicijativu. Mlađe žene sklone su menjaju mišljenja, što muškarci često ne vole.
Kada je reč o samom seksu, starije žene donose bogato iskustvo, nešto što u seksu sa mladim devojkama nikada nećete iskusiti, a osim toga u najboljim godinama su za to. Ukoliko je u pitanju seks na jedno veče, to bi mogao biti najbolji sastanak, koji je njen izabranik ikada u životu imao.


Željne su novih iskustava:

Starije žene, koje su ostvarene i zadovoljne ne stide se sebe i rado će naučiti svog mlađeg partnera nečemu novom, u bilo kom aspektu života. Podelite svoje iskustvo sa njim. To je veoma uzbudljivo i privlačno mlađim muškarcima. Nešto što im vršnjakinje ne mogu pružiti.


Vole dominaciju:

Uobičajeno je verovanje da muškarci vole da dominiraju u vezi, ali je stvarnost vrlo često drugačija. Muškarci vole žene, koje će im reći šta i kako da rade. One koje će uzeti stvar u svoje ruke i isplanirati odmor, platiti račune, organizovati renoviranje stana i podićii kredit za isti. Postavlja se pitanje, nakon ovoga, da li žele ženu ili drugu majku?


Ne ostaju po svaku cenu:

Poštujete sebe i tražite od njega da vas poštuje. U suprotnom odlazite i zaboravljate ga, kao da se ništa nije dogodilo. Bez suza (barem pred njim) i bez drame. On nije ni prvi ni poslednji (osim ukoliko ne bude dobar) i toga je svestan. Štaviše, to je jedan od razloga, zašto vas toliko želi.


Osim iskustva i svih pozitivnih kvaliteta, starije žene uvek vode računa o sebi i trude se da izgledaju privlačno. Znaju, kako se prikladno obući i odabrati stajling u zavisnosti od događaja. Sve ove osobine pomažu u samom početku odnosa, izazivanju interesovanja i strasti kod muškaraca. U pravoj ljubavi i jakim vezama godine ne igraju tako važnu ulogu kao iskrenost osećanja. Kažu da su "svi uzrasti podložni ljubavi". Činjenica da osoba ima 40 ili 50 godina ne znači da ne može doživeti strast i ljubav. I zaista, samo srce ne stari, koje neprestano žudi za pažnjom i brigom. Međutim, često se najviše osuđuju situacije u kojima su partneri previše različitih godina. Zašto postoje muškarci, koji vole starije žene?

Ipak, ništa ne treba generalizovati. Naravno da nisu svi muškarci isti (ne vole svi starije žene), niti su sve starije žene iste (ne vole sve mlađe muškarce). Postoje starije žene, koje su još uvek nezrele, neiskusne i nisu nezavisne, kao što postoje i mlađe, koje to jesu, samo je veća šansa da ove osobine više odlikuju starije žene u odnosu na mlađe.

Постави коментар

0 Коментари