Kako muškarci "nanjuše" menstruaciju kod žena?

Svi smo čuli za ono, muškarci "nanjuše", koja je devojka za ozbiljnu vezu ili brak, a koja je za avanturu za jednu noć. Ono što verujemo, jeste da sigurno niste čuli da muškarci mogu da nanjuše kada će to njihova partnerka da dobije. Da, dobro ste pročitali, da nanjuše, čulo mirisa, ne mislimo na pms simptome, koji su kod žena iz generacije u generaciju sve izraženiji i koje su muškarci odavno savladali. Naravno da smo i tu, škakljivu temu o svim mukama pms, već obradili. Nego, da se vratimo na ovu današnju temu. Kako to muškarci nanjuše ženinu menstruaciju? Pa da počnemo iz početka.

Svi smo čuli za ono, muškarci "nanjuše", koja je devojka za ozbiljnu vezu ili brak, a koja je za avanturu za jednu noć. Ono što verujemo, jeste da sigurno niste čuli da muškarci mogu da nanjuše kada će to njihova partnerka da dobije. Da, dobro ste pročitali, da nanjuše, čulo mirisa, ne mislimo na pms simptome, koji su kod žena iz generacije u generaciju sve izraženiji i koje su muškarci odavno savladali. Naravno da smo i tu, škakljivu temu o svim mukama pms, već obradili. Nego, da se vratimo na ovu današnju temu. Kako to muškarci nanjuše ženinu menstruaciju? Pa da počnemo iz početka
Foto: Objektiv

Godina ima 365 dana, toliko dana jedan prosečan muškarac provede spavajući u istom krevetu sa svojom devojkom/ženom. Svi znamo da svako od nas ima neki svoj prirodni miris i koliko god mi želeli da mirišemo na razne druge mirise i kupujemo skupocene parfeme, taj prirodan miris će uvek ostati nešto, što će muškarca da uzbudi i to je miris, koji se muškarcima posebno sviđa. Istraživanja pokazuju da se muškarci neverovatno uzbude, kad osete prirodni miris tokom najplodnijeg perioda, otprilike od 14. do 16. dana ciklusa (period ovulacije). Kada izračunate, kada vam dolaze ti dani, ostavite parfeme na polici i dopustite svom dragom, da uživa u vašem jedinstvenom mirisu. Pored ovog istraživanja, naučnici su ustanovili da su žene baš u periodu ovulacije i najlepše, tada imaju najlepši osmeh i sama žena tih dana zrači nekom lepom i pozitivnom energijom. To samoj ženi može da promakne, ali muškom oku nikada. 

Hormoni će nam doći glave...

Tokom druge polovine menstrualnog ciklusa i nedelju dana pre same menstruacije, nivo
progesterona naglo raste, a zatim drastično opada, neposredno pred samu menstruaciju. Estrogen takođe raste u periodu ovulacije, a opada pred početak menstruacije. Veruje se da testosteron ostaje na istom nivou tokom ciklusa. Luče se i prostaglandini, koji izazivaju bolne grčeve, čija je svrha da iz tela izbace menstrualnu krv. Te hormonalne promene objašnjavaju simptome, koji se pojavljuju u nedelji pre menstruacije, a svaka žena će te simptome proživeti na drugačiji način, a mogu da dovedu i do pojave akni, još na samom početku puberteta. Simptomi takođe variraju u zavisnosti od godina žene i obično se pogoršavaju u periodu između 30. i 40. godina, kako se bliži menopauza, budući da je lučenje hormona nepredvidivo.


Kako muškarci "nanjuše" menstruaciju kod žena?

Progesteron je hormon, koji se luči neposredno pred menstruaciju i dovodi do opuštanja glatkih mišića. To vodi do zatvora i osećaja nadutosti pre početka menstruacije. Pored toga, progesteron je hormon, koji povećava proizvodnju sebuma, ulje deluje na koren kose, pa ona postaje masna i zahteva češće pranje. Ono najvažnije, svo to povećano lučenje progesterona, dovodi do toga, da su žene u tom periodu muškarcima manje privlačne. Pored toga da progesteron masni kosu, on menja i sam miris znoja. Znoj postaje drugačijeg mirisa, koji muškarci lako osete i kod njih razvija odbijanje, jer povećan nivo progesterona kod žena, dovodi do smanjenog nivoa testosterona kod muškaraca. Medicina bi to nazvala, mimoilaženje hormona, a praksa bi to rekla drugačije. Kod žena dolazi do smanjenja libida i povećanja seksualne želje, a kod muškarca obrnuto. Krajnji rezultat je trenutno razmimoilaženje seksualnih želja. Sreća je što taj period kratko traje, par dana pre menstruacije i tokom same menstruacije. Nakon tog perioda, dolazi do ponovnom javljanja seksualnih želja kod oba pola. 
 
Međutim, jedna dobra stvar, 
nivo testosterona, kod muškaraca, zavisi od mirisa žene, koji se menja tokom menstruacije. Ovo je utvrđeno tokom jednog eksperimenta, gde su muškarci mirisali ženske majice. Kada su osetili majice onih žena, koje su imale ovulaciju i kod kojih se lučio smanjen nivo progesterona, kod učesnika studije se povećao nivo testosterona i povećala se privlačnost muškarca prema tim ženama. Tako da, drage žene, za vreme ovulacije, iskoristite povećanu privlačnost vašem muškarcu na najbolji mogući način. Biće vam jako zahvalni i znaće to da vrate na najbolji mogući način. 

Verujemo da ćete posle ovog članka sigurno obratiti pažnju i ispitati istinitost ovog što smo naveli. Zvog toga vas molimo, da sa nama i ostalim čitateljima, u komentarima, anonimno, podelite saznanja do kojih ste došli. Verujemo da su rezultati iznenađujući i jedva čekamo da čujemo vaša iskustva.

Постави коментар

0 Коментари