Zenska ejakulacija

Na samom početku je neophodno razlikovati pojam orgazma od pojma ejakulacije, bilo da se radi o muškarcu ili ženi. Naime, orgazam predstavlja fizički i psihički osećaj zadovoljstva nastao najčešće tokom seksualnog odnosa (može ga prouzrokovati i maštarije, dodirivanje određenih zona, ljubljenje itd.). U osnovi, kod žena razlikujemo dve vrste orgazma- klitorisni i vaginalni, mada neki izvori navode na desetine vrsta (mešani, orgazam bradavica, analni i drugi). Do klitorisnog orgazma dolazi se nadraživanjem klitorisa, a vaginalni se javlja kao posledica stimulacije tzv. G-tačke.

Sa druge strane, ejakulacija je trenutak u kojem sperma izlazi iz polnog organa. Kod zdravih muškaraca se orgazam manifestuje ejakulacijom, dok je kod žena to nešto drugačije i kompleksnije.

Ženska ejakulacija je još uvek tabu tema. Mnoga istraživanja su pokazala da je ogroman broj žena u kasnim tridesetima ejakulirao svega nekoliko puta ili čak nikada. Šta je ženska ejakulacija, da li je to samo mit ili je zaista moguće? Ako je moguće, kako je postići i kako to zapravo izgleda? Jednostavno rečeno, vaginalna ejakulacija je izbacivanje tečnosti putem mokraćne cevi tokom seksualnog uzbuđenja. Tečnost je providna i ne liči na urin (
squirting tečnost), a može se izbacivati umereno ili u "punom mlazu". Naučnici su utvrdili da postoje dve vrste ženske ejakulacije. Ona gde se ejakulira urin i ona gde ejakulat sadrži enzim PSA.


Šta je ženska ejakulacija?

Izraz ženska ejakulacija treba da se odnositi samo na proizvidnju male količine mlečno bele tečnosti. Ova tečnost nalik je spermi, a najčešće je lepljiva i mlečne boje. Analize su pokazale da ova vrsta ejakulata sadrži enzim PSA, koji se nalazi u spermi i omogućava joj mobilnost.

Sa druge strane, postoji i tzv. squirting tečnost- tečnost bez boje i mirisa, a sastavljena od urina, koju telo izbacuje u velikim količinama. Žene ovu ejakulaciju opisuju kao “špricanje tečnosti” ili “jak nalet tečnosti”.
Do ženske ejakulacije najčešće dolazi prilikom vaginalnog orgazma. G-tačka se nalazi približno 7-8 cm u unutrašnjosti vagine i sastoji se od tkiva sličnog tkivu prostate kod muškaraca.
Ženska ejakulacija povezana je sa velikim uzbuđenjem i stimulacijom određenih “nabreklih” delova. Tako da, ejakulacija nije nužna garancija boljeg, snažnijeg ili dužeg orgazma, mada može značiti veće uzbuđenje.


Izraz ženska ejakulacija treba da se odnositi samo na proizvidnju male količine mlečno bele tečnosti. Ova tečnost nalik je spermi, a najčešće je lepljiva i mlečne boje. Analize su pokazale da ova vrsta ejakulata sadrži enzim PSA, koji se nalazi u spermi i omogućava joj mobilnost.
Foto: Moj orgazam


Kako izgleda ženska ejakulacija?

Do najveće zabune je došlo, kada su objavljena određena naučna otkrića, koja tvrde da ženska fizionomija ženama ne može da omogući da ejakuliraju. Usledeo je otvoreni rat između žena, koje su iskusile ejakulaciju i naučnika, koji tvrde da je to nemoguće. Za ovu zabunu možemo okriviti Skeneove žlezde.


Šta su Skeneove žlezde?

Kad god se pokrene rasprava oko ženske ejakulacije, pomenu se i Skeneove žlezde. Međutim, niko sa sigurnošću ne zna odakle ova misteriozna vaginalna tečnost, ali se sumnja da upravo dolazi iz ove žlezde. Skeneove žlezde se nalaze u gornjem predelu zida vagine, upravo onaj predeo koji smo nekada nazivali G-tačkom, i završavaju se odmah pored donjeg kraja uretre – zbog čega se ejakulacija i meša sa mokrenjem. Skeneove žezde izgledaju kao male rupice u malim usnama i kako bi stvari bile još konfuznije, pojedine žene ih imaju, a neke druge nemaju.

Dok je kod muškaraca proces poprilično jednostavan, dovoljno je nekoliko minuta seksualne stimulacije te potom nastupa erupcija i vatromet, kod žena postoji više načina na koje one mogu postići orgazam, kao i različiti oblici ejakulata.
Pojava obično započinje nekontrolisanim drhtanjem nogu na koje se ne može uticati, te osećajem da se ženi mokri. Ženska ejakulacija može doneti i iznenadnu navalu emocija, jer je kontrolišu nervi, koji mogu stimuslisati i osećanja.
Sa fiziološke tačke gledišta, orgazam je refleksni događaj, kojim upravljaju nervi u kičmenoj moždini. Još za vreme predigre celi nervni sistem bude nadražen, hormoni poput adrenalina dovode do podrhtavanja mišića, puls postaje ubrzan, suši se grlo, a dah se produbljuje. Takođe, dolazi i do širenja zenica, pojačane cirkulacije, a povećano lučenje adrenalina povećava količinu šećera u krvi. Na vrhuncu uzbuđenja dolazi do orgazma, koji predstavlja eksplozivno pražnjenje nervne i mišićne napetosti uz osjećaj užitka.

Žene opisuju orgazam na razne načine, zavisno od toga koliko su osetljive i kakvu stimulicaju koriste. Neke od njih, s vremena na vreme, osećaju orgazam po celom telu, kao žmarce užitka duž cele kože, neke osećaju snažne kontrakcije u području materice, a neke osećaju pulsiranje sa spoljne strane između usmina. Neke žene taj doživljaj opisuju kao špricanje, druge kažu da im se to događa uz manji napor, a neke su to nazvale “kapanjem”. Količine tečnosti variraju, od nekoliko kapi pa do količine kojom bi se mogla napuniti čaša (od 50-150ml). Priče o obilnim ženskim ejakulacijama možda su malo preterane, ali nema sumnje da neke žene ejakuliraju snažno i obilno.

Dok muškarac ne može odglumiti ejakulaciju, žena može vrlo uspešno (zavisno od talenta) odglumiti seksualni vrhunac.


Šta se dešava u telu žene tokom ejakulacije?

Jedno od čestih pitanja, koja se tiču ejakulacije jeste šta se dešava u telu u tom trenutku i odakle dolazi ta tečnost? Naime, istraživanje je pokazalo da tečnost dolazi iz mokraćne bešike. Kako bi se istražila priroda i poreklo tečnosti, naučnici su pozvali nekoliko žena, koje po vlastitom priznanju stvaraju velike količine tečnosti tokom ejakulacije.
Prvo je od tih žena zatražen uzorak urina. Ultrazvučno skeniranje njihovih uzoraka, potvrdilo je da im je mokraćna bešika potpuno prazna. Žene su se zatim stimulirale, bilo same, bilo s partnerom, dok se nisu približile orgazmu, za šta im je trebalo 25 do 60 minuta.
Zatim je obavljen drugi ultrazvuk uzorka samo malo pre nego što su doživele ejakulaciju. Iako su žene urinirale, baš pre početka stimulacije, ovo skeniranje je pokazalo da im je mokraćna bešika bila potpuno puna. Posljednji ultrazvuk, koji je, napravljen nakon vrhunca, kod svake žene pokazao je praznu mokraćnu bešiku, što znači da tečnost, koju žena ejakulira gotovo sigurno potiče iz mokraćne bešike. Nad svim uzorcima ejakulata uzvršena je hemijska analiza. Kod dve žene nije postojala razlika između hemikalija, koje su im se nalazile u urinu i onih u tečnosti, koja su ejakulirale za vreme orgazma. Preostale žene imale su male količine antigena specifičnog za prostatu (PSA). PSA je supstanca, koja pomaže spermatozoidima u plivanju. Kod muškaraca je proizvodi prostata, dok kod žena Skeneova žlezda koja se nalazi na ulazu u vaginu.


Zašto je ženska ejakulacija teško dostižna?


Za mnoge žene orgazam predstavlja redovnu pojavu, dok je za druge nešto što se ne dešava baš često. 
Istraživanja pokazuju da čak 60% žena lažira orgazam i to zbog različitih motiva, ali uglavnom razlog je potreba da se partner oseća kao veliki ljubavnik.

Na vrhunac kod žena utiče dosta toga, a jedna od stavki je i to koliko je žena zadovoljna sobom, svojim partnerom kao i celom vezom. Neka od istraživanja navode da jedna od 10 žena nikada ne doživi orgazam, dok četiri od 10 svoj prvi orgazam dožive kroz masturbaciju. Slučaj da žene svršavaju istovremeno s partnerom je još ređi, i često zahteva tehnike, koje se trebaju naučiti.
Nekima je potrebno vrlo malo da dostignu orgazam, dok je nekima taj put puno duži i komplikovaniji. Psihologija, raspoloženje i osećaji igraju veliku ulogu u većini slučajeva.
Jedan od razloga zbog kojih žena često ne može ejakulirati je strah od mokrenja. Naime, neposredno pre ejakulacije žena ima osjećaj kao da će se pomokriti. Ukoliko se žena u tom trenutku ne opusti i prepusti čulima, ona neće ejakulirati.

Takođe, sam čin svršavanja ne bi smeo biti glavni cilj kojem se teži. Ako se usesredite isključivo na postizanje vrhunca, zaboravljate uživati u trenutku i niste svesni osećaja, koji vas obuzimaju u celom procesu. To je još jedna pogrešna ideja, koju su vam nametnuli filmovi. Ženski orgazam nije nužno “eksplozija senzacija” od koje gubite svest. Zapravo, takav tip vrhunca događa se prilično retko.


Da li je moguće ejakulirati, a da toga niste svesni?

Odgovor je da! Neki stručnjaci veruju da sve žene ejakuliraju, ali da to ne primjećuju. Moguće je da nisu svesne toga, jer se tečnost može vratiti nazad u mokraćnu bešiku umesto da iscuri iz vagine. Naučnici su prilikom jednog istraživanja uporedili uzorke urina pre i posle orgazma, te pronašli više PSA u drugom. Zaključili su da sve žene stvaraju ejakulat, ali da ga ne izbacuju uvek. On često izađe iz tela tokom mokrenja, nakon same ejakulacije.


Kako podstaći ejakulaciju kod žene?


Konkretnog recepta za žensku ejakulaciju nema jer, kao i po pitanju mnogih drugih stvari, svaka žena je različita, te drugačije reaguje na određene stimulse. Međutim, ipak postoji nekoliko trikova, koji su “univerzalni” kada je reč o ženskoj ejakulaciji.


Predigra:

Kako tvrde naučnici, ženi je u proseku potrebno minimalno 20 minuta da ejakulira, stoga je jako važno da predigra traje dovoljno dugo. Žene moraju razumeti da je ovde, pre svega, nužno poznavanje vlastitog tela, jer će tako biti lakše doći do orgazma.


Opuštenost:

Za postizanje ženskog orgazma, neophodna je intimna i opuštena atmosfera začinjena seksualnim uzbuđenjem. U tim uslovima vagina postaje vlažna, protok krvi se pojačava, a usne vagine se odvajaju i šire. Pazite da imate dovoljno vremena i volje, te da ste odmorni. Muškarci ne bi trebali pritiskati ženu da svrše, niti je na bilo koji način podsećati na to tokom seksa. Ženska ejakulacija je nešto što se ne može planirati, ne mora se dogoditi svaki put, ako je jednom došlo do nje, ne znači da će i drugi put i zbog toga ne sme da stvara pritisak i da utiče na opuštenost prilikom odnosa.

Постави коментар

0 Коментари