10 stvari koje muškarci rade posle raskida

Iako deluje kao da su devojke osećajnije i da njima raskid pada teže nego muškarcima, to uopšte ne mora da bude tako. To što "jači pol" možda ne pokazuje kako se oseća, ne znači da im nije podjednako ili možda još i teže, nego devojkama.

Čuli smo da žene obično odmah posle raskida, na samom početku, prođu kroz najgoru fazu i da kasnije polako i postepeno prebole raskid, dok se muškarci u početku osećaju utrnulo i stignu do najgoreg stadijuma tek kasnije. Ima li u tome istine?
Ovo su 10 stvari koje muškarce najviše pogađaju nakon raskida:

Iako deluje kao da su devojke osećajnije i da njima raskid pada teže nego muškarcima, to uopšte ne mora da bude tako. To što "jači pol" možda ne pokazuje kako se oseća, ne znači da im nije podjednako ili možda još i teže, nego devojkama
Foto: Zdrava i prava

1. Ne usuđuju se da upoznaju neku novu devojku:

Najviše ih pogađa kada pogledaju svoje druge mogućnosti za upoznavanje novih partnerki. Kada ponovo počnu da koriste profile na društvenim mrežama za upoznavanje devojaka, sete se koliko je to zapravo teško iskustvo.

2. Ovo je njihov neuspeh:

Složićete se da to nije samo neuspeh muškaraca, to je generalno neuspeh oba pola. Kad se posle mnogo truda i želje da opstanete, desi raskid. Muškarci bi osećaj posle raskida uporedili sa osećajem gubitka posla. Verovao si da će priča biti uspešna i da si konačano pronašao „mirnu luku“, ali ti je život priredio neprijatno iznenađenje. Opet si na početku, a nemaš snage da se ponovo boriš za „svoje mesto pod suncem“ i da se iznova dokazuješ.

3. Boli ih kada vide da je krenula dalje:

Kada vidiš bivšu kako je nastavila sa životom posle tebe, to baš ume da zaboli. Posebno ako su i tvoje druge bivše devojke sada u vezama, a ti sam... Imaš onaj osećaj – šta nije u redu sa mnom?!

4. Grozno je kada je sanjaš:

Buđenje posle noći tokom koje si je sanjao… Dan posle toga je gotovo sigurno uništen.

5. Misliš da si je preboleo, a onda te stvarnost opomene koliko grešiš:

Prvo osećaš jak nalet tuge i bola, a onda kao da se udari ponavljaju sporadično s vremena na vreme i mesecima kasnije. Taman pomisliš, OK, ona mi više ništa ne znači, a onda te neka sitnica podseti na nju i osetiš onaj tup bol u stomaku i prazninu protiv koje ne umeš da se izboriš.

6. Povučeš se u sebe:

Muškarcima posle raskida sa devojkom koju su mnogo voleli je neophodno da se osame. To je jedini način da prebole i nastave dalje. I da, traje to. Nekada čak ni društvo mesecima ne može da ih natera da izađu u provod, jer im to izgleda besmisleno.

7. Najviše zaboli kada se raskid desi iznenada:

Ako si mislio da je sve u redu, a dođe do raskida, tada je najgore. To znači da „drugoj strani“ nije bilo dovoljno stalo čak ni da porazgovara sa tobom o stvarima koje joj smetaju, a ti si verovao u nešto za šta se ispostavilo da je laž.

8. Moraju da unište sve uspomene:

Kada devojka npr. obriše zajedničke fotografije sa društvenih mreža, muškarci se osećaju užasno. Tad shvate da je kraj i da moraju da učine isto, jer bi ih svaka fotografija podsećala na ljubav, koja je doživela fijasko.

9. Noću je najteže:

Kada slučajno ostanu duže budni, shvate da im nedostaje njen dodir, miris njene kose, razgovor, bliskost… U njima se pojavljuje osećaj koji je blizak strahu od smrti, a jedino što mogu da probaju je da prisile um da spava.

10. Teško pričaju sa prijateljima o onome što osećaju:

Devojke imaju bolji sistem podrške od muškaraca. Ortak će ih odvesti na piće, napuniti im čašu, ali suštinski time ne postižu ništa, samo prikrivaju problem. Postoji neki utisak da devojke imaju više načina i lakše umeju da skrenu misli, pa tako donekle izgleda da je njima lakše.
Da li ovo važi samo za osobe jačeg pola ili se ovo dešava i osobama nežnijeg pola? Pišite nam u komentarima, Vaša iskustva ili iskustva ljudi u Vašem okruženju. Kao i to, kako što bezbolnije preboleti raskid?

Постави коментар

0 Коментари