Kada je pravo vreme za prvi seksualni odnos?

Ne postoji pravo vreme za prvi seksualni odnos, sa toliko i toliko godina.  Svako vreme je pravo vreme, ali samo pod jednim uslovom. Da je osoba koja stupa u seksualne odnose sa nekom osobom, psihicki spremna na taj čin, želi da to uradi bas sa tom osobom, a pored psihicke spremnosti, bitna je i fizicka spremnost, da li se osoba fizički razvila u zenu, da li je dobila sve sekundarne polne karakteristike jedne zdrave odrasle zene kojoj je organizam u takvom stanju da je fizički spreman na takav odnos.
Kodex.ME

Da li postoji pravo vreme za prvi seksualni odnos?

Ne postoji pravo vreme za prvi seksualni odnos, sa toliko i toliko godina.

Svako vreme je pravo vreme, ali samo pod jednim uslovom. Da je osoba koja stupa u seksualne odnose sa nekom osobom, psihicki spremna na taj čin, želi da to uradi bas sa tom osobom, a pored psihicke spremnosti, bitna je i fizicka spremnost, da li se osoba fizički razvila u zenu, da li je dobila sve sekundarne polne karakteristike jedne zdrave odrasle zene kojoj je organizam u takvom stanju da je fizički spreman na takav odnos.
Nije to samo, što se kaze:"5 minuta zadovoljstva".
To je jedan hemijsko biološki jako slozen proces, gde dolazi do lučenja raznih hormona, kako polnih, tako i hormona srece, kao sto je to dopamin i serotonin. Oslobadja se oksitocin, hormon povezanosti. Kod žena oksitocin nastavlja da se oslobađa i nakon orgazma, što možemo objasniti motivacijom za grljenje nakon seksa.

Nije to proces, svi rade, pa hocu i ja. To je proces u kome se uziva. 

Постави коментар

0 Коментари